A. B. A.


Auto Bedrijven Assosiatie E-mail adres ABA

De A.B.A. (Auto Bedrijven Assosiatie) is een afdeling van de Bovag. die bestaat uit niet merk gebonden automobielbedrijven dit in tegenstelling tot de NDA de merkgebonden dealer afdeling van bovag. ABA bedrijven zijn er van klein tot zeer groot en bij deze bedrijven kan men terecht voor alle facetten van de autobranche, deze bedrijven beschikken over een grote know how en leveren een goede prijs kwaliteit verhouding.

Alle bedrijven in de autobranche strijden om de gunst van de auto-consument. Een groot deel daarvan zijn de merkonafhankelijke autobedrijven, verenigd in de Auto Bedrijven Associatie (ABA) een afdeling van BOVAG. Merkonafhankelijke autobedrijven verkopen, onderhouden en repareren elk automerk.
Daardoor zijn zij in de ware zin des woords 'merkonafhankelijke' adviseurs voor de consument. ABA behartigt de collectieve belangen van de aangesloten leden door het scheppen van een gunstig ondernemersklimaat, waarin leden door middel van hun eigen capaciteiten zelf strategische keuzes voor hun toekomst kunnen maken.

Dit tracht de ABA onder meer te realiseren door als gesprekspartner op te treden van ANWB, Consumentenbond en de overheid.
Maar ook op Europees niveau laat de ABA de stem van de merkonafhankelijke autobedrijven horen.
Zorg voor het milieu en duidelijkheid voor de consument krijgen hierbij prioriteit.
Naast deze activiteiten besteedt de ABA zeer veel tijd en aandacht aan bewaking van de kwaliteit van de leden.
Periodieke controles bij de leden in combinatie met een uitgebreid servicepakket op het gebied van opleiding en voorlichting waarborgen dit.

Naar Bovag website